Dræsinebanden                    

 

 

 

Om Dræsinebanden

 

Dræsinebanden debuterede i 1988 med LP´en "En go´ blanding", kort efter deres første offentlige optræden som foregik på Valdemars Slot på Tåsinge.

 

Inge-Marie synger broderparten af bandens sange/ballader og er også gruppens ukronede kølerfigur, mens gemalen, Andreas, er sangskriver, PR-mand, bagmand og kapelmester. Harry er gruppens bassist og lægger en del kor på materialet også. Lars, bandens Benjamin, kom med i 2003 og trakterer såvel harmonika som keyboard og hammond. Ægteparret Nielsen tager sig af div. guitarer, banjo og tamburin.

 

Siden debuten i 1988 har de solgt omkring 800.000 CD/LP/MC, og har hermed opnået flere platin- guld- og sølvplader end nogle anden dansk folkemusik- og visegruppe. To gange nomineret til en dansk Grammy. Endvidere kendt via TV og radio, hvor såvel DR som lokalradioerne spiller dem utrolig meget. Har gennem årene hørt til de mest spillede/ønskede på DR's "Giro 413". Det er blevet til adskillige TV-shows på såvel DR/TV, TV2, TV3, DK4, tyske NDR samt de fleste af landets regionale og lokale TV-stationer.

 

Udover de kendte Dræsineshows, laver de kirkekoncerter, foredrag, kabaretter m.m.m.

 

Dræsinebanden er landskendte for deres sange, deres gode humør, skæve komik og flotte kostumer.

 

Bosat på Fyn.

 

Dræsine: et lille åbent skinnekøretøj. Opkaldt efter tyskeren von Drais (1785-1851).