Dræsinebanden                    

 

 

 

Kontakt & Booking

 

Fredag morgen klokken fem døde et af dansktoppens største navne, Andreas P. Nielsen fra den fynske duo Dræsinebanden

 

 I en pressemeddelelse udtaler Henrik Sørensen fra EMI følgende:

 

- Det er med stor sorg i hjertet, jeg må meddele, at Andreas Nielsen er død fredag morgen klokken fem. Vi har netop været igennem et intens forløb og samarbejde omkring Dræsinebandens sidste album "Åh disse minder, der udkom den 18. april. Det har som altid været en stor fornøjelse at arbejde med Andreas og hans kone Inge-Marie, som altid har haft en professionel og stor menneskelig omtanke til de mennesker, de har omgået. Jeg er dybt rystet over, at en sygdom så hurtig kan nedbryde et stærkt og sundt menneske.

 

Indspilningerne til albummet begyndte i januar i år, hvor Andreas P. Nielsen følte sig sløj. Undervejs blev det værre, og han måtte hvile sig imellem indspilningerne.

 

- Efter alt var indspillet i studiet, tog sygdommen til, og Andreas blev meget hurtigt afkræftet og mere dårlig. Andreas var stærk og havde en vilje, der overgik alt. Selv trods sin sygdom ville Andreas også indspille tv-spot, og det var en personlig kamp, der kostede kræfter. Men ingen skulle svigtes, og sådan var Andreas - han kæmpede til det sidste, fortæller Henrik Sørensen.

Andreas P. Nielsen blev født i 1953 i Kolding. Som 14-årig begyndte han at skrive digte og et par år senere skrev han også sangtekster. I 1988 startede han sammen med sin kone Inge-Marie "Dræsinebanden", der blev en af landets største succeser på den danske musikscene.

 

Andreas har sammen med Dræsinebanden solgt over 800.000 stk. cd/lp/mc og er to gange blevet nomineret til en Grammy og har de seneste år sammen med sin kone drevet Café Dræsinen i Ærøskøbing.